maandag 7 oktober 2013

Rupsje Nooitgenoeg, the sequel. Stefaan De Clerck antwoordt.

Op twee oktober mocht ik volgend antwoord ontvangen van Stefaan DeClerck:
 
Beste,
 
Ik heb goed uw mail van 1 oktober ontvangen.  U bouwt een goede argumentatie op die mij ook raakt.
 
Of loononderhandelingen nu aan een extern en onafhankelijk bureau moeten worden gegeven, weet ik niet, feit is dat afspraken moeten gemaakt worden die dan gelijk worden toegepast voor iedereen.
 
Op zich is het toch een vreemd verhaal dat ik zo veel kritiek krijg, gewoon omdat ik toepassing maak van een statuut, als honderden voor mij hebben gedaan.
 
Ik begrijp dat de gevoeligheden gewijzigd zijn en dat elk dossier verschillend is en dat dit het gelijkheidsargument wat ondergraaft.
 
Toch volg ik nu het debat binnen de Kamer en de andere parlementen op de voet.  Ik wil nu wel degelijk dat men formeel het statuut wijzigt en er nu niet nog eens gewoon overheen gaat door aankondigingen te formuleren.  Het is nu het moment om tot een geformaliseerde beslissing te komen, die hopelijk dezelfde is voor alle parlementen.  Ik volg dit debat nu op.
 
Tot slot wil ik nog zeggen dat 23 jaar voltijds politiek engagement ook niet meer evident is vandaag.  En dan op het eind van een politieke loopbaan zo’n harde kritiek krijgen, gewoon omdat het statuut wordt toegepast, is ook niet echt normaal.
 
Maar goed, het debat wordt verder gezet en ik hou het in het oog.
 
Dank voor uw stevige mail.
 
Stefaan De Clerck.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten