woensdag 14 januari 2015

AC/DC naar België. Op zes juli.

In 2014 bracht AC/DC zijn zestiende album uit, Rock or Bust.  Of neen, wij moeten de puntjes op de i zetten.  In Australië is dat album het zestiende album.  Internationaal is dat album slechts het vijftiende album van de groep.  Geen verwarring zaaien.  Duidelijkheid is de boodschap. 
 
Al zes weken lang resideert het album in de hoogste regionen van de Ultratop.  Vorige week stond het album nog op de eerste plaats.  Deze week heeft het Will Tura & Christoff moeten laten voorgaan.  De muziekwereld kan hard zijn.  Het enige dat wij uit het wisselen van deze posities kunnen leren is dat de smaken behoorlijk ver uiteen kunnen liggen.
 
Met het uitbrengen van het nieuwe album staken al vlug geruchten de kop op dat de groep naar België zou komen.  Over de locatie werd druk gespeculeerd.  Grote kanshebber was Graspop Metal Meeting.  Voor zijn twintigste verjaardag hoopte de organisatie een wereldtopper te kunnen strikken.  AC/DC was een grote kanshebber.
 
Vandaag is het verdict gevallen.  AC/DC komt naar België.  Niet naar Graspop.  Wel naar Dessel.  Hoe kan dat? Twee weken na Graspop komt AC/DC naar het festivalterrein Stenehei in Dessel.  Voor zijn ‘Rock or Bust’ wereldtournee. 
 
Op zes juli bouwt AC/DC een feestje.  Een luid en wild feestje.  Malcolm Young zal er niet bij zijn.  Hij lijdt aan dementie.  Maar zijn neefje, Stevie Young, zal hem vervangen.  Zoals hij al deed op de opnames van het nieuwste album.  Ook de drummer moet verstek laten gaan.  In zijn thuisbasis heeft Phil Rudd enkele ernstige juridische problemen.  De groep kan niet garanderen dat Rudd zal present zijn.
 
Malcolm zal er niet bij zijn.  Phil heel waarschijnlijk niet.  Maar ik wel.  Of, dat zal ik proberen.  Zaterdag 17/01 begint de voorverkoop.  Om 9.00 uur.  Ik zal voor mijn computer zitten.  Om toch maar een kaartje te bemachtigen.  Het zal moeilijk worden.  Zoals het ook moeilijk was bij U2.  Maar voor het concert van U2 heb ik een kaartje.  Laten wij hopen dat ik hetzelfde geluk mag ervaren.

Clip:
AC/DC – Rock or bust.

Het album:
AC/DC – Rock or bust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten