maandag 9 september 2013

Mooie liedjes: Willis Earl Beal.

Toen lefgozer Willis Earl Beal nog een illustere onbekende was, stapte hij een platenzaak binnen.  Hij was op zoek naar ‘Jukebox’, het net uitgebrachte album van Cat Power.  Dat album wou hij kopen.  Hij was fan.  Hij was eigenlijk zelfs een klein beetje verliefd.  Heimelijk verliefd.  Een liefde, enkel in gedachten.  Een liefde, nooit geuit.  Toen hij die winkel binnenstapte, zag hij enkele posters hangen van zijn idool.  Ter promotie van haar nieuwe album.  Hij nam enkele foto’s.  Met op die foto’s zichzelf en de geposterde Cat Power.  Om later te tonen aan zijn vrienden.  Om haar later te kunnen voorstellen als zijn nieuwe liefje.  Soms kan het raar kronkelen in het hoofd van een verliefde jongeman.

Vijf jaar later staat hij in de studio voor de opnames van zijn nieuwe album ‘Everybody knows’.  Voor één liedje op dat album wil hij een tweede stem.  Hij denkt aan Cat Power.  Zou het lukken? Zou zij willen? Hij stuurt een uitnodiging.  Cat Power aanvaardt.  Samen trekken zij de studio in.  Om samen ‘Coming through’ op te nemen.  Het wordt een pareltje.  

Vijf jaar, het kan snel gaan.  Niet enkel in het leven, ook in de liefde.  Een heimelijke liefde vervelt tot een zuivere werkrelatie.  Pure pleasure wordt strictly business.  Het kan verkeren, zei iemand ooit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten