U zou gewicht verliezen. U zou
winnen aan energie. U zou een betere
nachtrust hebben. Een verbeterde mentale
focus zou uw deel zijn. U zou afkicken
van uw koolhydraat- en suikerverslaving.
U zou geen last meer hebben van die vervelende eetbuien. U zou betere sportprestaties leveren. Een beter bloedsuikergehalte zou het
resultaat zijn. U zou echt eten. Zonder papjes. Zonder shakes. Neen, echt en lekker eten zou u mogen en
moeten doen. Dat alles samen zou moeten
resulteren in een verbeterde gezondheid.
In elk opzicht.
Vaak worden ons dingen beloofd.
Ronkende slogans worden ons dagelijks naar het hoofd geslingerd. Slogans, waarin ons overtuigend wordt beloofd
dat de aankoop van dat ene product ons hele leven zal omgooien. Ten goede.
Dergelijke beloftevolle slogans maken wij wantrouwig. Doen mij niet meteen naar de winkel
lopen. Integendeel. In een grote bocht loop ik om die producten
heen. Zonder aan te raken. Zonder aan te kopen.
Maar die producten zijn al te vaak materiële dingen. Die producten zijn niet
levensnoodzakelijk. Ik kan ook
zonder. Het wordt een heel ander plaatje
als mijn gezondheid in het spel is. Dan
wordt dat voorbehoud gesloopt. Dan ben
ik attent. Alert. Dan zou ik alles proberen. Bij wijze van spreken, uiteraard.
Toen ik dus de eerder gemelde voordelen las, was ik meteen
geïnteresseerd. Want al die dingen
werden mij tegelijkertijd beloofd. Het
was één pakket. Eén groot
voordeelpakket. Ik hoefde niet te
kiezen. Ik hoefde er geen uit te
pikken. De Real Meal Revolutie biedt mij
dit allemaal aan. Ik hoef enkel de
regeltjes te volgen. De regeltjes, zoals
zij uitgeschreven worden in het gelijknamige boek. Mijn eetgewoontes moeten anders. Die gewoontes moeten geherprogrammeerd
worden.
Andere eetgewoontes? Jawel.
Voor de aangekondigde revolutie moet ik terugvallen op het
oerdieet. Een dieet, dat ver teruggaat
in de geschiedenis. Het
paleolithicum. De oude steentijd. Die tijd ligt ver achter ons. Toch kunnen wij nog iets leren van die verre
voorvaderen. Dat beweren de auteurs van
het boek. Het zijn niet van de
minste. Een wetenschapper, een
voedingsdeskundige en een chef-kok hebben voor dit boek samengewerkt. Geen nattevingerwerk. Wel een degelijk onderbouwde studie. Een onderzoek, dat voldoende bewijzen
aandraagt voor de kracht van het oerdieet.
Die bewijzen worden niet beknopt weergegeven. Dat zou te gemakkelijk zijn. Het volledige rapport kan gelezen
worden. Achterin het boek.
Wij doen het volledig fout. Wij
moeten herbronnen. Het moet anders. Weg van de koolhydraten. Geen koolhydraten dus. Wel vetten.
Zoals onze voorvaderen. Zij
leefden van de jacht en de visvangst.
Van groenten en fruit. Daaruit
haalden zij hun vetten en eiwitten. Dat
moeten wij ook doen. Wij moeten
terug. Om ons de juiste eetgewoonten
opnieuw eigen te maken.
Het lijkt een totale ommekeer.
Maar het hoeft niet in één keer.
Wij kunnen zachtjes aan omschakelen.
Het boek reikt ons hiervoor de nodige tips aan. Zodat het gemakkelijk wordt. Zodat het haalbaar wordt. Voor iedereen. De do’s-and-don’ts worden ons keurig
uitgelegd. Handige lijstjes van aan te
bevelen en te mijden producten worden bijgevoegd.
Niet alleen worden wij overtuigd van de kracht van het nieuwe
dieet. In het boek staan vele
recepten. Ik heb al even gebladerd. Ik heb al enkele gelezen. Zij overtuigen. Het water komt mij in de mond bij het lezen
van deze vernieuwende recepten. Terwijl
ik doorheen het boek blader, smelt mijn twijfel. Mijn voorbehoud wordt gesloopt. Meer en meer ben ik overtuigd. Meer en meer treedt zekerheid in de plaats
van twijfel. Ik doe mee. Aan de Real Meal Revolutie. Ik word een culinaire revolutionair.
Enthousiast ga ik aan de slag.
Ik gooi mij. Benieuwd naar het
resultaat. Naar wat het met mij zal
doen. Ik weet alleszins wat mij nu te
wachten staat. Heerlijke en haalbare
recepten uitkiezen. Gaan winkelen. Boodschappen doen. Om dan aan de slag te gaan. Als een nieuwe chef-kok. Als een herboren chef-kok. Koken en eten zal voortaan niet meer
hetzelfde zijn. Het zal anders
zijn. Beter.
Ik hou u op de hoogte.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten