vrijdag 23 mei 2014

Uitwijkmogelijkheden voor een rustige, apolitieke avond.

Het gespreksonderwerp voor dit weekend? Ik durf een gokje te wagen.  De verkiezingen zullen dit weekend een hot item zijn.  Dit thema zal allesbepalend en allesoverheersend zijn in en op alle mediakanalen.  Zoals in dat ene liedje zou ik kunnen stellen dat vluchten niet meer kan.  Neen, u zal het niet kunnen ontlopen.  Het komt op u af.  
 
Zaterdag zal er nog vooruitgeblikt worden.  Dan zal het spelletje gespeeld worden van mogelijke winnaars en mogelijke verliezers.  Er zal gekeken worden naar mogelijke coalities.  Er zal geanalyseerd worden welke veto’s er bestaan.  Maar bovenal zal er gedebatteerd worden.  Debatteren om die twijfelende kiezer alsnog te overtuigen.  Om met de juiste argumenten die weifelende kiezer toch nog politiek onderdak te bieden.  Het zal hard tegen hard gaan.  Het zal kletteren.
 
Zondag zal het stof neerdwarrelen.  Zondag moet er gekozen worden.  Er moet gestemd worden voor deze of gene partij.  Elkeen heeft zijn afwegingen gemaakt.  Elkeen heeft gewikt en gewogen.  Dat wikken en wegen heeft hem of haar een bepaalde richting ingeduwd.  Die richting zal bepalen waar het bolletje zal gekleurd worden.  Die richting zal bepalen of er wel een bolletje zal gekleurd worden.
 
Zondag zullen de kiezers hun stemplicht volbrengen.  Eens dat gebeurd is, kan het tellen beginnen.  Samen met dat tellen, zal er ook wederom geanalyseerd worden.  Exit-polls zullen een licht werpen op mogelijke evoluties en te verwachten ontwikkelingen.  Politici zullen op televisie hun winst of verlies duiden.  Om telkens weer te besluiten dat de kiezer altijd gelijk heeft.  Die avond zal er gekeken worden welke regering wij mogen verwachten.  Jawel, het kan boeiend zijn en worden.
 
De verkiezingen laten u koud? Het kan gebeuren.  Het bestaat.  Mij zal het niet gebeuren, aan het feest van de democratie werk ik volgaarne mee.  Maar u denkt heel misschien anders.  Uw stemplicht vervolbrengen, dat kan u net nog opbrengen maar meer hoeft men echt niet te vragen van u.  Ik wil u daarom een alternatief aanbieden.  Een alternatief voor de electorale tsunami, die dit weekend op uw pad zal komen.  Een alternatief, waardoor u heel even kan schuilen.
 
Zaterdagavond wil ik u het concert aanraden van Novastar.  Op AchtTV wordt het concert uitgezonden, dat Novastar op zes mei van dit jaar bracht in de Brusselse AB.  Hun nieuwe album Inside Outside werd op dat concert voorgesteld aan het publiek.  Een eerste uitwijkmogelijkheid wordt u geboden.
 
Zondagavond kan u ook kiezen voor muziek in plaats van politieke analyses.  Canvas zendt dan het 30th Anniversary Concert uit, dat Bob Dylan en vrienden brachten naar aanleiding van de dertigste verjaardag van het eerste album van Bob Dylan.  Die vrienden van Dylan zijn niet de minsten: Eric Clapton, George Harrison, Chrissie Hynde, Tom Petty, Tracy Chapman, Lou Reed, Johnny Cash, … Jawel, onder dat rijtje van vrienden leest u enkele namen, die niet meer onder de levenden horen.  U trekt de juiste conclusie.  Het concert dateert van 1992, dat is een heel eindje terug in de tijd.  Maar met die namen op de affiche moet dat teruggaan in de tijd toch een heerlijk feestje worden.  Met dat feestje bied ik u een tweede uitwijkmogelijkheid.
 
Vóór het concert kan u ook al afstemmen op Canvas.  Dan staat Brokeback Mountain geprogrammeerd.  Heel misschien hebt u de film nog niet gezien.  Ik heb hem alleszins nog niet gezien.  Kijken of toch maar die film opnemen? Ik weet het nog niet.  Ik ben er nog niet uit.  Ik wil contact houden met het politieke front.  Om te weten wat er schuift en beweegt op dat front.  Het zal uitgesteld kijken worden, vrees ik.  Toch wou ik het u even meegeven.  Zodat u zich zondagavond helemaal niet hoeft te ergeren.  Zodat u met deze voorkennis heel ontspannen de zondagavond kan ingaan.  Om u toch nog gerust te stellen, deze vorm van voorkennis is niet strafbaar.

Tips:
Novastar, live in AB – AchtTV, zaterdag 24/05/2014 om 23.35 uur.
Brokeback Mountain – Canvas, zondag 25/05/2014 om 20.45 uur.
Bob Dylan, The 30th Anniversary Concert – Canvas, zondag 25/05/2014 om 22.55 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten