maandag 24 maart 2014

Strijd tegen de armoede. Een breekpunt? The sequel. Voorzitter Bruno Tobback antwoordt.

Op 24/02/2014 publiceerde ik mijn artikel 'Strijd tegende armoede.  Een breekpunt?'. Op 17/03/2014 zond Bruno Tobback mij het volgende antwoord:

Beste Wim,

Dank voor uw vurige mail van 24 februari en uw reactie op de beslissingen die het ledencongres heeft genomen over ons programma voor de verkiezingen.
 
We proberen steeds met een sterk programma naar buiten te komen en doen dit nu onder de noemer sociale welvaart.  Alle afdelingen hadden voor het congres de kans om wijzigingen of amendementen in te dienen op het programma, en deze hebben we besproken op de resolutiecommissie voor het congres.  De wijzigingen waarover we geen overeenstemming bereikten op deze commissie werden voorgelegd op het congres.  Op deze manier werken we op een democratische manier aan ons programma.
 
Ook onze Jongsocialisten kunnen in dit proces wijzigingen indienen, en deden dit.  Het amendement over het legaliseren van het gebruik van cannabis werd meegenomen naar het congres en daar door een meerderheid van de leden aangenomen.  Er waren heel wat jongeren aanwezig op het congres, wat positief is, en zij slaagden erin om het congres te overtuigen.  We bewijzen op deze manier dat we als partij inspraak hoog in het vaandel dragen en dat democratie een basiswaarde is.
 
Maar als er een iets is wat op het congres echt duidelijk is geworden is het dat we ons als partij eerst en vooral zullen bezighouden met sociale welvaart.  We hebben een sterk programma, met meer dan 1.200 concrete voorstellen.  We hebben het over jobs voor iedereen, over pensioenen, over onze sociale zekerheid, ons onderwijs en het gevecht tegen sociale dumping.  Dat is vandaag onze prioriteit, én de inzet van deze verkiezingen.  Daarover zijn we het allemaal eens.
 
SP.A wil iedereen een positieve toekomst bieden.  Daarom gaan wij voluit voor sociale welvaart: welvaart die we samen creëren, voor iedereen.  Zodat iedereen een job heeft die toelaat om op het einde van de maand de rekeningen te betalen.  Zodat niemand financiële kopzorgen heeft na een loopbaan van 42 jaar.  Zodat gezondheidszorg voor iedereen is en niet alleen voor wie het kan betalen.  Zodat onderwijs elk talent – zonder onderscheid ontplooit.
 
Ik hoop dan ook van harte dat u ons daarom blijft steunen en dat we samen een stevige campagne kunnen voeren om een echte alternatieve regering op de been te kunnen brengen.
 
Met vriendelijke groeten,

Bruno Tobback,
Voorzitter SP.A

Geen opmerkingen:

Een reactie posten