vrijdag 24 januari 2014

Mooie liedjes: London Grammar.

Vorig jaar kwam de debuutplaat van London Grammar uit.  Over België had de groep blijkbaar twijfels.  Bij dit debuterend groepje werd getwijfeld of wij wel klaar zouden zijn om deze groep te verwelkomen op de internationale muziekscene.  Er heerste twijfel of wij hen wel in de armen zouden sluiten.  De twijfel brokkelde slechts heel geleidelijk af.  Drie maanden na de eigenlijke releasedatum werd de plaat ook in België uitgebracht.  
 
In de meeste eindejaarslijstjes stonden ze vermeld.  De commentaren op hun debuut 'If you wait' waren unaniem lovend.  In het zoeken naar referenties werden grote  namen aangehaald.  Ze werden vergeleken met The XX en met Florence and the Machine.  Soms met Keane.  Maar dat laatste gebeurde dan wel door een minder hippe recensent.  Een recensent die de aansluiting met de nieuwe lichting gemist had.
 
Hun muziek baadt in intimiteit en sfeer.  Daar is de stem van zangeres Hannah Reid niet vreemd aan.  Wat zij met haar stem doet en kan, is fenomenaal.  U moet het horen.  Met veel gemak flaneert zij van hoogtes naar laagtes in stembereik.  Alsof het helemaal niks is.  Het is een understatement te beweren dat dit vrouwtje heel wat in haar mars heeft.
 
Op 2 maart staan London Grammar in de Brusselse Botanique.  U wil zich laten verleiden? U wil zich laten bekoren? U wil zich laten betoveren? Luister naar die stem.  Kijk in haar ogen.  Maar bovenal: koop een kaartje.

Link:
London Grammar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten